Hoofdgerecht
Romige rigatoni met paddenstoelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 519 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g rigatoni (of andere korte pastasoort)
- • 150 g paddenstoelen naar keuze, gesneden
- • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 100 g kruidenroomkaas (of vegan alternatief)
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½-1 sinaasappel, alleen de rasp
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el peterselie, kleingesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe bak ze ca. 5 minuten mee. Doe de cherrytomaatjes en de roomkaas erbij. Roer goed door en zet dan het vuur laag.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus.
- Breng het gerecht op smaak met versgemalen zout en peper en verdeel over 4 borden. Bestrooi met peterselie en sinaasappelrasp en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas kruiden
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Rigatoni quinoa
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!