Hoofdgerecht
Romige rigatoni met paddenstoelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 519 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g rigatoni (of andere korte pastasoort)
- • 150 g paddenstoelen naar keuze, gesneden
- • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 100 g kruidenroomkaas (of vegan alternatief)
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½-1 sinaasappel, alleen de rasp
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el peterselie, kleingesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe bak ze ca. 5 minuten mee. Doe de cherrytomaatjes en de roomkaas erbij. Roer goed door en zet dan het vuur laag.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus.
- Breng het gerecht op smaak met versgemalen zout en peper en verdeel over 4 borden. Bestrooi met peterselie en sinaasappelrasp en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas kruiden
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Rigatoni quinoa
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!