Romige rigatoni met paddenstoelen
Romige rigatoni met paddenstoelen

Hoofdgerecht

Romige rigatoni met paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 519 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g rigatoni (of andere korte pastasoort)
150 g paddenstoelen naar keuze, gesneden
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
100 g kruidenroomkaas (of vegan alternatief)
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
½-1 sinaasappel, alleen de rasp
2 el zonnebloemolie
2 el peterselie, kleingesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe bak ze ca. 5 minuten mee. Doe de cherrytomaatjes en de roomkaas erbij. Roer goed door en zet dan het vuur laag.
  2. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus.
  3. Breng het gerecht op smaak met versgemalen zout en peper en verdeel over 4 borden. Bestrooi met peterselie en sinaasappelrasp en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024