Rode koolsalade met geroosterde groene asperges
Rode koolsalade met geroosterde groene asperges

Salade

Rode koolsalade met geroosterde groene asperges

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

350 g groene asperges, zonder hout in de onderkant
75 g rucola
75 g hazelnoten, geroosterd
½ rode kool, in dunne reepjes
4 el rozijnen
4 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
2 el rietsuiker
2 el peterselie, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Leg de asperges in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Rooster ze ca. 15 minuten gaar in de oven.
  3. Marineer de rode kool in een kom met de witte wijnazijn, rietsuiker en rozijnen.
  4. Meng vervolgens alle ingrediënten samen tot een salade en maak het evt. nog op smaak met olijfolie, zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.