Ratatouilleschotel
Ratatouilleschotel

Hoofdgerecht

Ratatouilleschotel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 208 kcal / portie

Ingrediënten lijst

10 tomaten, in grove stukken
2 courgettes, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in dunne plakken
1 paprika, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
4 takjes tijm, blaadjes afgerist
2 el olijfolie + extra voor invetten ovenschaal
1 el boter of extra virgin olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de rode ui en knoflook ca. 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tijm, paprika en tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus, dat duurt ca. 30 minuten.
  2. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Giet de saus op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Leg de plakjes courgette en aubergine om en om, dakpansgewijs, in de saus tot de hele ovenschaal vol is. Dek af met bakpapier dat je met boter of olijfolie goed hebt ingevet.
  5. Bak de ratatouille in de oven in ca. 25 à 35 minuten gaar.

Boodschappen lijst

  • product
    Aubergine

    3,99 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Tijm

    1,99 15 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Paprika mix

    4,59 3 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Sjalotten

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    3,49 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Trostomaten

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.