Hoofdgerecht
Ratatouilleschotel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 208 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 10 tomaten, in grove stukken
- • 2 courgettes, in dunne plakjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 aubergine, in dunne plakken
- • 1 paprika, in blokjes
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 4 takjes tijm, blaadjes afgerist
- • 2 el olijfolie + extra voor invetten ovenschaal
- • 1 el boter of extra virgin olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de rode ui en knoflook ca. 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tijm, paprika en tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus, dat duurt ca. 30 minuten.
- Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Giet de saus op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Leg de plakjes courgette en aubergine om en om, dakpansgewijs, in de saus tot de hele ovenschaal vol is. Dek af met bakpapier dat je met boter of olijfolie goed hebt ingevet.
- Bak de ratatouille in de oven in ca. 25 à 35 minuten gaar.
Boodschappen lijst
- Aubergine
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!