Prei courgette frittata met ontbijtspek
Prei courgette frittata met ontbijtspek

Hoofdgerecht

Prei courgette frittata met ontbijtspek

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 662 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 g voorgekookte aardappelschijfjes
150 g ontbijtspek
80 g roomkaas kruiden
6 eieren
2 stengels prei
1 courgette

BEreidings wijze

  1. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringetjes. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Halveer ook de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd het ontbijtspek klein.
  2. Verwarm bakolie in een ruime wok of hapjespan en roerbak op een hoog vuur het spek, met de aardappelschijfjes. Temper dan het vuur en laat nog 5 minuten rustig garen.
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak op een middelhoog vuur de prei en de courgette. Schep de roomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe dan de groente bij de aardappels in één pan en roer alles door elkaar.
  4. Kluts ondertussen de eieren in een ruime kom en meng dit met de aardappels en groenten. Breng het eimengsel op smaak met zout en peper. Verwarm bakolie in een ruime koekenpan met anti- aanbaklaag en giet hier het eimengsel in (of gebruik 2 koekenpannen).
  5. Bak de frittata met de deksel schuin op de pan op een laag vuur in een kwartiertje gaar (of totdat de frittata stevig is). Schud de pan regelmatig. Laat de frittata op een mooi bord glijden en een beetje afkoelen voordat je aan tafel gaat.

Boodschappen lijst

Tips

Je kunt de frittata ook in een springvorm of een ovenschaal in de de oven bereiden. Zet de frittata dan 20 minuten in een oven op 180°C.