Hoofdgerecht
Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g pompoenblokjes
- • 220 g tarwebloem + extra voor bestuiven
- • 100 g geschilde aardappels, in blokjes
- • 2 eidooiers
- • ½ sinaasappel, de rasp
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl kaneel
- • Zout & peper
- • Optioneel: verse kruiden voor erover, fijngehakt
BEreidings wijze
- Kook de pompoen en aardappel samen gaar in kokend water (± 15-20 minuten, test met een vork). Giet af en stamp, of knijp met de pureeknijper, tot een gladde puree. Voeg de eidooiers, bloem, kaneel en sinaasappelrasp toe en roer tot een samenhangend deeg (eventueel wat extra bloem toevoegen). Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het gnocchideeg in een spuitzak met een grote tuit en spuit er een lange, dunne rol van op een met bloem bestoven werkblad.
- Wentel de deegrol door de bloem en snijd in gelijke stukjes van ± 3 cm. Druk met een vork op de gnocchi om een mooi ribbeleffect te krijgen. Kook de gnocchi circa 2 minuten in een grote pan kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi aan weerszijden goudbruin. Schep in ondiepe schaaltjes, bestrooi eventueel met verse kruiden en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!