Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel
Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel

Hoofdgerecht

Pompoengnocchi met kaneel en sinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g (schoongemaakt gewicht) pompoen, in blokjes
100 g geschilde aardappels, in blokjes
2 eidooiers
220 g tarwebloem + extra voor bestuiven
1 tl kaneel
rasp van ½ sinaasappel
1 el olijfolie
zout en peper uit de molen
optioneel: fijngehakte verse kruiden, voor erover (bijv. rozemarijn)

BEreidings wijze

  1. Kook de pompoen en aardappel samen gaar in kokend water (± 15-20 minuten, test met een vork). Giet af en stamp, of knijp met de pureeknijper, tot een gladde puree. Voeg de eidooiers, bloem, kaneel en sinaasappelrasp toe en roer tot een samenhangend deeg (eventueel wat extra bloem toevoegen). Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep het gnocchideeg in een spuitzak met een grote tuit en spuit er een lange, dunne rol van op een met bloem bestoven werkblad.
  3. Wentel de deegrol door de bloem en snijd in gelijke stukjes van ± 3 cm. Druk met een vork op de gnocchi om een mooi ribbeleffect te krijgen. Kook de gnocchi circa 2 minuten in een grote pan kokend water. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi aan weerszijden goudbruin. Schep in ondiepe schaaltjes, bestrooi eventueel met verse kruiden en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst