Bakken
Plaattaart met gekleurde tomaten en snijbiet
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g wild wonder tomaten
- • 200 g snijbiet (bright light)
- • 75 g kruidenroomkaas
- • 2 rode uien
- • 1 rol bladerdeeg
- • 1 el olie om in te bakken
- • Zout & peper
- • 1 el olijfolie extra Vierge
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 230°C, lekker heet! Rol het bladerdeeg – met het bakpapier – uit op de bakplaat. Smeer de kruidenroomkaas met de bolle kant van een lepel of een pannenlikker uit over het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Plet de knoflook en hak klein. Was en snijd de Wild Wonders tomaatjes in tweeën (of in vieren). Was de snijbiet en snijd klein. Hou de stelen en het blad gescheiden.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en snijbiet-stelen 2 minuten. Voeg telkens een handje snijbiet-blad toe tot alles bijna geslonken is.
- Verdeel de snijbiet en de gekleurde tomaatjes over de deegbodem. Maak het geheel af met de rode uien en breng op smaak met zout, peper en wat druppels lekkere olijfolie.
- Plaats voor 20 minuten in de oven (onder warmte) tot het bladerdeeg goudbruin is en de tomaatjes zacht zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie
8,49 500 Ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Bright Lights (snijbiet)
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Wild Wonders tomaatjes
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - California Frischkäse kruiden 70+
2,59 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Ook heel erg lekker met wat kaas, pijnboompitjes of stukjes walnoot.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!