Pastinaaksoepje met geroosterde amandelen
Pastinaaksoepje met geroosterde amandelen

Soep

Pastinaaksoepje met geroosterde amandelen

  • Soep
  • 4 personen
  • 360 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
2 pastinaken, geschild en in kleine blokjes
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
500 ml water
250 ml kookroom of cuisine (kies indien gewenst voor vegan)
2 el geschaafde amandelen
1 el olijfolie
1 el plantaardige olie
1 el pesto (kies indien gewenst voor vegan)
3 tl vloeibaar bouillonblokje groente (Kleinstesoepfabriek)
zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Doe de pastinaak, aardappel, bouillon en water erbij en roer goed door. Leg het deksel op de pan en kook op laag vuur ca. 20 minuten tot de groenten gaar zijn.
  2. Roer intussen de pesto los met de olijfolie. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Voeg de kookroom toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Garneer met pesto-olie en geroosterde amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025