Pasta met groene kool en saucijsjes
Pasta met groene kool en saucijsjes

Hoofdgerecht

Pasta met groene kool en saucijsjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 713 kcal / portie

Ingrediënten lijst

5 knoflooktenen, gesnipperd
4 rundersaucijzen, het gehakt uit het velletje gedrukt
2 of 3 groene pepers, in stukjes (kan ook uit pot)
1 groene kool, in fijne reepjes
300 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld volkoren tagliatelle)
250 ml sojacuisine
2 el olijfolie
zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Bak het gehakt uit de worstjes rul. Proef of het voor je op smaak is en strooi er anders nog wat zout en peper over.
  2. Bak in een andere pan de knoflook aan in de olie (niet bruin laten worden), en voeg de groene pepers toe. Zet het vuur wat hoger en doe de kool erbij. Laat ca. 5 minuten al omscheppend bakken tot de kool geslonken is.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg het gehakt toe aan het koolmengsel en warm goed door. Schep de afgegoten pasta erdoor en maak er met de sojacuisine een smeuïg geheel van. Bestrooi met gemalen peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025