Pannenkoekjes met warme tijm-appels
Pannenkoekjes met warme tijm-appels

Ontbijt

Pannenkoekjes met warme tijm-appels

  • Ontbijt
  • 4 personen
  • 470 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 ml melk
250 g bloem
2 eieren
2 appels, in dunne partjes
3 el honing
3 tl bakpoeder
3 takjes tijm
Snufje zout
Scheutje plantaardige olie

BEreidings wijze

  1. Meng de melk, eieren, bakpoeder, zout en bloem tot een glad beslag.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak kleine, goudbruine pannenkoekjes van het beslag in 1 à 2 minuten per kant. Houd ze warm.
  3. Verhit ondertussen in een tweede pan 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de appelpartjes hierin ca. 5 minuten. Voeg honing en tijm toe en laat op laag vuur karamelliseren tot de appels glanzen.
  4. Serveer de pannenkoekjes met de warme tijm-appels.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025.