Paella met kip en chorizo
Paella met kip en chorizo

Hoofdgerecht

Paella met kip en chorizo

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 liter kippenbouillon
400 g risottorijst
110 g chorizoworst, in dunne plakjes
100 g doperwten (diepvries)
4 kipdrumsticks
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, in stukjes
1 rode paprika, in kleine stukjes
0,2 g saffraan
Olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie in ca. 20 minuten gaar. Bereid ondertussen de rest van het gerecht.
  2. Roer de saffraan door de bouillon en zet opzij tot gebruik.
  3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, ui en paprika.
  4. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten flink koken op matig vuur. Zet het vuur daarna helemaal klein en kook nog eens ca. 10 minuten tot de rijst gaar is. Let tijdens het koken goed op aanbranden en voeg indien nodig wat extra vocht toe. Doe er in de laatste kookminuten de doperwten en de chorizo bij.
  6. Breng de paella - indien nodig of gewenst - verder op smaak met zout en peper. Serveer met de drumsticks.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente