Dranken
Oxymel
- • Dranken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 175 g tamme kastanjehoning
- • 100 ml appelazijn
- • 50 g verse gember, grof gehakt
- • 40 g verse kurkuma, grof gehakt
- • 2 el rozenbottel fruitbeleg (of handje verse rozenbottels)
- • Scheutje extra vierge olijfolie
- • Versgemalen peper
- • Optioneel: 15 g verse kruiden (bijvoorbeeld munt of wildpluk als brandnetelzaadjes)
BEreidings wijze
- Doe de honing, appelazijn en rozenbottel fruitbeleg (of verse rozenbottels, kroontjes verwijderd) in een blender of keukenmachine.
- Voeg de kurkuma en gember toe. Voeg een scheutje extra vierge olijfolie en een klein beetje versgemalen peper toe om de opname van curcumine (een krachtige stof in kurkuma) te verbeteren.
- Voeg optioneel nog extra verse kruiden toe.
- Mix in circa 1 minuut tot een vrij dik mengsel. Dit is de basis.
- Schenk de helft van het mengsel uit de blender en bewaar deze in een afgesloten glazen fles in de koelkast voor een volgende batch.
- Voeg 400 ml water toe aan het mengsel in de blender. Mix in circa 2 minuten tot een lekker romig drankje voor 4 personen.
Boodschappen lijst
- Tamme kastanjehoning
9,69 350 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,79 500 Ml
removeadd product to cart - Rozenbottel fruitbeleg
4,29 415 Gram
removeadd product to cart - Kurkuma
2,39 150 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Appelazijn helder
3,69 750 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Laura de Grave.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!