Bijgerecht
Omelet met spinazie en oesterzwammen
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 284 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
- • 100 ml kookroom
- • 50 g spinazie
- • 3 eieren
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 1 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • Optioneel: 20 g kiemen en radijsjes, in partjes
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een bakpan en fruit de sjalot glazig in ca. 2 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze goudbruin. Roer de spinazie erdoor en laat deze slinken.
- Klop de eieren los met de kookroom, breng royaal op smaak met zout en peper en giet over de groenten in de pan. Zet het vuur laag.
- Bak rustig tot de randen stevig zijn. Klap de omelet dubbel zodra de eieren bijna zijn gestold.
- Snijd de omelet in stukken en garneer met radijs en, als je wilt, met een handje kiemen. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Radijsjes
1,59 1 stuks
removeadd product to cart - Gemengde kiemen
1,39 50 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!