Omelet met spinazie en oesterzwammen
Omelet met spinazie en oesterzwammen

Bijgerecht

Omelet met spinazie en oesterzwammen

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 284 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
100 ml kookroom
50 g spinazie
3 eieren
1 sjalot, gesnipperd
1 el plantaardige olie
Zout & peper
Optioneel: 20 g kiemen en radijsjes, in partjes

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een bakpan en fruit de sjalot glazig in ca. 2 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze goudbruin. Roer de spinazie erdoor en laat deze slinken.
  2. Klop de eieren los met de kookroom, breng royaal op smaak met zout en peper en giet over de groenten in de pan. Zet het vuur laag.
  3. Bak rustig tot de randen stevig zijn. Klap de omelet dubbel zodra de eieren bijna zijn gestold.
  4. Snijd de omelet in stukken en garneer met radijs en, als je wilt, met een handje kiemen. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Sjalotten

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Radijsjes

    1,59 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Oesterzwammen

    3,29 150 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Gemengde kiemen

    1,39 50 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Soja Cuisine

    1,49 200 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,29 6 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025