Mexicaanse bladerdeeg-empanada's
Mexicaanse bladerdeeg-empanada's

Bijgerecht

Mexicaanse bladerdeeg-empanada's

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 265 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200g bonenmix met maïs, uitgelekt
180g tofu wokblokjes mild chili
1 tl chili con carne specerijenmix (potje, kruidenschap)
2 pakken diepvries vegan bladerdeeg (totaal 12 plakjes), ontdooid
2 el cuisine naar keuze (vegan room)
1 tl nigellazaad
1 el plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ paprika, in kleine blokjes

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak ca. 5 minuten mee. Schep de bonenmix, knoflook, wokblokjes en specerijenmix erbij en (roer)bak 2–3 minuten tot alles goed warm is.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Steek uit de bladerdeegvellen zo groot mogelijke rondjes*. Leg op elk rondje een flinke eetlepel van het mengsel en vouw dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed dicht met een vork.
  4. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de plantaardige cuisine en bestrooi met nigellazaad.
  5. Bak de bladerdeeg-empanada's 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.