Bijgerecht
Mexicaanse bladerdeeg-empanada's
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 265 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200g bonenmix met maïs, uitgelekt
- • 180g tofu wokblokjes mild chili
- • 1 tl chili con carne specerijenmix (potje, kruidenschap)
- • 2 pakken diepvries vegan bladerdeeg (totaal 12 plakjes), ontdooid
- • 2 el cuisine naar keuze (vegan room)
- • 1 tl nigellazaad
- • 1 el plantaardige olie
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • ½ paprika, in kleine blokjes
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak ca. 5 minuten mee. Schep de bonenmix, knoflook, wokblokjes en specerijenmix erbij en (roer)bak 2–3 minuten tot alles goed warm is.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Steek uit de bladerdeegvellen zo groot mogelijke rondjes*. Leg op elk rondje een flinke eetlepel van het mengsel en vouw dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed dicht met een vork.
- Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de plantaardige cuisine en bestrooi met nigellazaad.
- Bak de bladerdeeg-empanada's 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Boodschappen lijst
- Bonenmix met maïs
1,69 200 Gram
removeadd product to cart - Tofu wokblokjes mild chili
3,69 180 Gram
removeadd product to cart - Chili con carne specerijenmix
5,29 40 Gram
removeadd product to cart - Cuisine soja
1,39 200 ml
removeadd product to cart - Nigellazaad
2,09 20 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







