Lunch
Linzenbowl met feto en bietjes
- • Lunch
- • 4 personen
- • 344 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g gekookte bietjes, ½ in kleine blokjes en ½ in grote blokjes
- • 200 g feto, in plakjes gesneden
- • 150 g gedroogde groene linzen
- • 1 appel, in kleine blokjes
- • 2 el pompoenpitten, geroosterd
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 1 à 2 knoflookteentjes, gepeld
- • 3 el olijfolie
- • 2 el peterselie, grof gehakt (+ extra voor garnering)
- • 2 el koriander, grof gehakt (+ extra voor garnering)
- • 2 el munt, grof gehakt (+ extra voor garnering)
- • 1 el rode wijnazijn
- • ½ el chilivlokken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de grote bietenblokjes met een beetje olie, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de dressing: pureer in een hoge maatbeker de verse kruiden met de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en chilivlokken met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een grillpan en gril hierin de plakjes feto aan beide kanten goudbruin.
- Meng de linzen met de kleine bietenblokjes, de appelblokjes en 2 à 3 eetlepels van de dressing. Serveer in kommen met de gegrilde feto en de geroosterde biet. Garneer met pompoenpitten, verse kruiden en extra dressing.
Boodschappen lijst
- Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Groene linzen
2,69 500 Gram
Uit assortiment
- Geroosterde pompoenpitten
2,89 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Peterselie
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Chilivlokken
2,99 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!