Krokante kip met abrikozen en quinoasalade
Krokante kip met abrikozen en quinoasalade

Hoofdgerecht

Krokante kip met abrikozen en quinoasalade

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

200 g quinoa
6 aardbeien
2 kippenbouten
1 (gele) courgette
1 citroen
Handje vol gedroogde abrikozen
Verse kruiden naar keuze
Olijfolie

BEreidings wijze

  1. Smeer als eerste de kip in met wat olijfolie, citroenrasp en peper & zout. Zet de oven aan op 190/200 graden en leg de kip in een ovenschaal, voeg hier de abrikozen aan toe (eventueel onder en in de kip) en zet voor 25/30 minuten in de oven. Houdt de kip in de gaten en laat hem lekker krokant en goudbruin worden.
  2. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Voeg vervolgens wat citroenrasp, en fijn gesneden verse kruiden door de quinoa. Snijd de aardbeitjes door vieren en de abrikozen in kleine blokjes en meng met de quinoa salade.
  3. Zet een grillpan aan en leg hier de (met olie ingesmeerde)courgette plakken op en haal uit de pan als er grillstrepen opstaan.
  4. Serveer de kip en salade met verse kruiden!

Boodschappen lijst

  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Quinoa

    4,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kippenbout

    4,91 240 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aardbeien

    3,99 200 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Abrikozen

    5,59 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van The Lemon Kitchen: www.thelemonkitchen.nl.