Hoofdgerecht
Krokante kip met abrikozen en quinoasalade
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g quinoa
- • 6 aardbeien
- • 2 kippenbouten
- • 1 (gele) courgette
- • 1 citroen
- • Handje vol gedroogde abrikozen
- • Verse kruiden naar keuze
- • Olijfolie
BEreidings wijze
- Smeer als eerste de kip in met wat olijfolie, citroenrasp en peper & zout. Zet de oven aan op 190/200 graden en leg de kip in een ovenschaal, voeg hier de abrikozen aan toe (eventueel onder en in de kip) en zet voor 25/30 minuten in de oven. Houdt de kip in de gaten en laat hem lekker krokant en goudbruin worden.
- Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Voeg vervolgens wat citroenrasp, en fijn gesneden verse kruiden door de quinoa. Snijd de aardbeitjes door vieren en de abrikozen in kleine blokjes en meng met de quinoa salade.
- Zet een grillpan aan en leg hier de (met olie ingesmeerde)courgette plakken op en haal uit de pan als er grillstrepen opstaan.
- Serveer de kip en salade met verse kruiden!
Boodschappen lijst
Tips
Dit recept is afkomstig van The Lemon Kitchen: www.thelemonkitchen.nl.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!