Hoofdgerecht
Jackfruit curry met ananas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g jackfruit (2 blikken), uitgelekt en in stukjes
- • 300 ml kokosmelk
- • 2 plakken verse ananas, in stukjes
- • 2 tomaten, in grove stukken
- • 1 grote ui, in ringen
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • Handvol verse muntblaadjes
- • 2 el olie om in te bakken
- • 1½ el gehakte knoflook
- • 1 el gehakte gember
- • 3 tl garam masala kruiden
BEreidings wijze
- Pureer de gember en knoflook met 3 à 4 eetlepels water in een blender.
- Bak de ui glazig en voeg de gember-knoflookpasta en peper toe. Doe alles in de blender met munt en water toe en pureer.
- Bak de garam masala in 1 eetl olie. Voeg tomaten en jackfruit toe en laat sudderen. Meng de gemberpasta en kokosmelk erdoor en kook even. Voeg de ananas toe en serveer.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Garam masala kruidenmix
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,49 400 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit het actieboekje van Koken met Ekoplaza.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!