Jackfruit curry met ananas
Jackfruit curry met ananas

Hoofdgerecht

Jackfruit curry met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g jackfruit (2 blikken), uitgelekt en in stukjes
300 ml kokosmelk
2 plakken verse ananas, in stukjes
2 tomaten, in grove stukken
1 grote ui, in ringen
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
Handvol verse muntblaadjes
2 el olie om in te bakken
1½ el gehakte knoflook
1 el gehakte gember
3 tl garam masala kruiden

BEreidings wijze

  1. Pureer de gember en knoflook met 3 à 4 eetlepels water in een blender.
  2. Bak de ui glazig en voeg de gember-knoflookpasta en peper toe. Doe alles in de blender met munt en water toe en pureer.
  3. Bak de garam masala in 1 eetl olie. Voeg tomaten en jackfruit toe en laat sudderen. Meng de gemberpasta en kokosmelk erdoor en kook even. Voeg de ananas toe en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit het actieboekje van Koken met Ekoplaza.