Havermout met koffie en hazelnoten
Havermout met koffie en hazelnoten

Ontbijt

Havermout met koffie en hazelnoten

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 474 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml haverdrink
100 g havervlokken
2 grote Medjoul dadels
1 shot espresso
2 tl hazelnootpasta
2 tl hazelnoten
2 tl cacaopoeder
½ tl vanillepoeder
Snuf zeezout
Optionele toppings: vers fruit, dadels en pure chocolade

BEreidings wijze

  1. Ideaal gezien laat je de haver de nacht voor gebruik weken in water; dit is niet noodzakelijk maar verkort wel de kooktijd. Spoel de volgende ochtend de haver met schoon water en laat dit even uitlekken in een zeef.
  2. Nu heb je verschillende opties:
  3. - je kunt de haver en alle ingrediënten (behalve de rauwe cacao) in een steelpan zachtjes laten koken tot de pap de gewenste textuur heeft. Roer vlak voor serveren het cacaopoeder erdoor en verhit de pap niet meer.
  4. OF
  5. - je kunt de haver en alle overige ingrediënten (behalve de rauwe cacao) in een blender gieten en deze aanzetten totdat er een éxtra romige pap is ontstaan. Deze kun je vervolgens ook opwarmen in een pannetje. Het lijkt bij deze bereidingswijze wellicht alsof de pap te vloeibaar is maar dit kookt in wanneer je het verwarmt. Blijf regelmatig roeren als je de pap warm maakt en voeg eventueel extra water of havermelk toe naar wens. Roer vlak voor serveren het cacaopoeder erdoor en verhit de pap niet meer.
  6. Verdeel de pap over 2 kommen en decoreer met de (eventueel geroosterde en fijngehakte) hazelnoten, hazelnotenpasta, eventueel vers fruit naar wens en, voor een éxtra luxe pap, een klein beetje geschaafde pure chocolade.
  7. Je kunt van dit recept ook eenvoudig ‘overnight oats’ maken door alle ingrediënten de avond van tevoren te combineren, verdeel dit over 2 afsluitbare potjes en zet dit een nacht in de koelkast.

Boodschappen lijst