Hoofdgerecht
Groene groente frittata met hamreepjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 553 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g doperwten
- • 100 ml melk
- • 90 g schouderham
- • 75 g zure room
- • 3 eieren
- • 1 courgette
- • 1 broccoli
- • 2 el bakolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
- Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
- Spoel de doperwten in een zeg onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.
- Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.
Boodschappen lijst
- Broccoli
3,19 400 Gram
removeadd product to cart - Schouderham
3,09 100 Gram
removeadd product to cart - Zure room
1,29 125 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Doperwten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,79 1 Liter
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een pan op een middelhoog vuur. Ook erg lekker met verse kervel, tuinkers of peterselie. Dit recept is afkomstig van Ekomenu.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!