Dranken
Gingerbread Matcha Latte
- • Dranken
- • 1 persoon
Ingrediënten lijst
- • 150 ml (plantaardige) melk
- • 1 tl Premium matcha poeder
- • 1 tl honing of agave/ahornsiroop
- • 1 tl speculaaskruiden
- • Ook nodig: bamboe klopper
BEreidings wijze
- Wanneer je een waterkoker met temperatuurinstelling hebt, is dat ideaal. Zet dan het water op 75-80 graden. Bij een 'normale' waterkoker breng je het water aan de kook en voeg hier vervolgens een beetje koud water aan toe.
- Doe de 150 ml (plantaardige) melk in een melkopschuimer. Doe de matcha in een kom door een keukenzeefje heen, zodat er geen klontjes in komen. Dit is ong. 1-2 gram matcha.
- Voeg nu ong. 75 ml water (op 75-80 graden) toe en klop het met een bamboe klopper gedurende 15-20 sec. op in een snelle W-beweging, tot er een mooie schuimlaag op komt.
- Giet de matcha over in een kopje of glas. Voeg hier de speculaaskruiden aan toe.
- Giet nu de opgeschuimde melk bij de Matcha. Wanneer je houdt van een beetje zoet, kun je hier nog wat honing, agave- of ahornsiroop bij doen. Top het af met nog een beetje speculaaspoeder (door een zeefje). En genieten maar van deze Gingerbread Matcha Latte!
Boodschappen lijst
- Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Matcha thee premium - smoothies & latte
23,19 50 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,59 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Hug the Tea!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!