Hoofdgerecht
Gemarineerde asperges met gerookte forel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 659 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g witte asperges, geschild en harde onderkant verwijderd
- • 125 g gerookte forel, in stukjes verdeeld
- • 100 g waterkers
- • 4 el dille
- • Zout & peper
- • MARINADE:
- • 250 ml zonnebloemolie
- • 40 ml witte wijnazijn
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 15 g bieslook, grof gesneden
- • 4 el peterselie
- • 1 el poedersuiker
- • 1½ tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar (kooktijd is afhankelijk van de dikte).
- Meng voor de marinade de witte wijnazijn, mosterd, poedersuiker, sjalot, bieslook en peterselie in een maatbeker door elkaar met een staafmixer. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe totdat er een mooie marinade ontstaat en breng op smaak. Leg de lauwwarme asperges ca. 30 minuten in de marinade.
- Doe de waterkers en dille in een mengkom met 2 eetlepels van de marinade en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de asperges over 4 borden, garneer met de kruidensla en leg de gerookte forel erbij.
Boodschappen lijst
- Waterkers
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Dille in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Gerookte forelfilet
6,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!