Gemarineerde asperges met gerookte forel
Gemarineerde asperges met gerookte forel

Hoofdgerecht

Gemarineerde asperges met gerookte forel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 659 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g witte asperges, geschild en harde onderkant verwijderd
125 g gerookte forel, in stukjes verdeeld
100 g waterkers
4 el dille
Zout & peper
MARINADE:
250 ml zonnebloemolie
40 ml witte wijnazijn
1 sjalot, gesnipperd
15 g bieslook, grof gesneden
4 el peterselie
1 el poedersuiker
1½ tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar (kooktijd is afhankelijk van de dikte).
  2. Meng voor de marinade de witte wijnazijn, mosterd, poedersuiker, sjalot, bieslook en peterselie in een maatbeker door elkaar met een staafmixer. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe totdat er een mooie marinade ontstaat en breng op smaak. Leg de lauwwarme asperges ca. 30 minuten in de marinade.
  3. Doe de waterkers en dille in een mengkom met 2 eetlepels van de marinade en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de asperges over 4 borden, garneer met de kruidensla en leg de gerookte forel erbij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.