Hoofdgerecht
Gegratineerde venkel met citroen en pistaches
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 377 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 80 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 venkel, in lange parten
- • 1 citroen, sap + rasp
- • Handje pistachenoten, grof gehakt
- • 2 el zonnebloemolie
- • ½ tot 1 el gerookte paprikapoeder (naar smaak)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de parten venkel op matig/laag vuur. Laat de venkel even stoven en keer de parten na een paar minuten om. Blus af met het citroensap.
- Verdeel de venkel over een ovenschaal en bestrooi met de citroenrasp, Parmezaanse kaas en gerookte paprikapoeder.
- Gratineer de venkel ca. 20 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is. Bestrooi voor het serveren met pistachenootjes.
Boodschappen lijst
- Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!