Hoofdgerecht
Gegratineerde venkel met citroen en pistaches
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 377 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 80 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 venkel, in lange parten
- • 1 citroen, sap + rasp
- • Handje pistachenoten, grof gehakt
- • 2 el zonnebloemolie
- • ½ tot 1 el gerookte paprikapoeder (naar smaak)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de parten venkel op matig/laag vuur. Laat de venkel even stoven en keer de parten na een paar minuten om. Blus af met het citroensap.
- Verdeel de venkel over een ovenschaal en bestrooi met de citroenrasp, Parmezaanse kaas en gerookte paprikapoeder.
- Gratineer de venkel ca. 20 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is. Bestrooi voor het serveren met pistachenootjes.
Boodschappen lijst
- Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!