Gegratineerde venkel met citroen en pistaches
Gegratineerde venkel met citroen en pistaches

Hoofdgerecht

Gegratineerde venkel met citroen en pistaches

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 377 kcal / portie

Ingrediënten lijst

80 g Parmigiano Reggiano, geraspt
2 venkel, in lange parten
1 citroen, sap + rasp
Handje pistachenoten, grof gehakt
2 el zonnebloemolie
½ tot 1 el gerookte paprikapoeder (naar smaak)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de parten venkel op matig/laag vuur. Laat de venkel even stoven en keer de parten na een paar minuten om. Blus af met het citroensap.
  3. Verdeel de venkel over een ovenschaal en bestrooi met de citroenrasp, Parmezaanse kaas en gerookte paprikapoeder.
  4. Gratineer de venkel ca. 20 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is. Bestrooi voor het serveren met pistachenootjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.