Gebakken roodbaarsfilet met gnocchi, courgette en antiboise
Gebakken roodbaarsfilet met gnocchi, courgette en antiboise

Hoofdgerecht

Gebakken roodbaarsfilet met gnocchi, courgette en antiboise

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g roodbaarsfilet (2 filets)
200 g gnocchi
100 ml olijfolie + 2 el
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
4 tomaten, in vieren gesneden, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
2 tenen knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
½ courgette, in plakjes
½ citroen, de rasp
2 el peterselie, gehakt
2 el zonnebloemolie
1 el kappertjes, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit voor de antiboise een bakpan met een klein scheutje van de 100 ml olijfolie en fruit hierin de rode ui en knoflook glazig in ca.3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, peterselie en de overige olijfolie toe en verhit kort. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180°c. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat de courgette plakjes en besprenkel ze met 1 eetl. zonnebloemolie, citroenrasp, zout en peper. Rooster ze in de oven gaar in ca. 15 à 20 minuten.
  3. Bereid de gnocchi zoals op de verpakking staat vermeld in de bakpan met 1 eetl zonnebloemolie en breng het op smaak met zout en peper
  4. Verwarm in een antiaanbakpan 2 eetl olijfolie op middelhoog vuur. Leg de roodbaarsfilets in de pan met de huidkant naar beneden en bak het huidje krokant in ca. 3 à 5 minuten. Draai als laatst de filets om en bak het nog ca. 1 à 2 minuten. Breng het op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de gnocchi, courgette en roodbaarsfilets over 2 borden en maak het af met de antiboise en Parmezaanse kaas.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Ekoplaza feestspecial 2024.