Gebakken paddenstoelen met cashewnoten en rijst
Gebakken paddenstoelen met cashewnoten en rijst

Hoofdgerecht

Gebakken paddenstoelen met cashewnoten en rijst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 508 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kastanjechampignons, schoongeveegd en in kwarten gesneden
300 g rijst
75 g cashewnoten, grof gehakt en evt. geroosterd in een droge koekenpan
50 ml sojasaus
5 cm verse gember, geschild en geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 el plantaardige olie
2 el bloem
2 el bieslook, fijngehakt
1 el donkere basterdsuiker

BEreidings wijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi intussen de kastanjechampignons met de bloem. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
  3. Giet de rest van de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor en blijf roeren tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes door tot de saus iets dikker wordt. Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor.
  4. Verdeel de paddenstoelenmix over de rijst en bestrooi met de rest van de noten en de bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.