Hoofdgerecht
Gebakken paddenstoelen met cashewnoten en rijst
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 508 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kastanjechampignons, schoongeveegd en in kwarten gesneden
- • 300 g rijst
- • 75 g cashewnoten, grof gehakt en evt. geroosterd in een droge koekenpan
- • 50 ml sojasaus
- • 5 cm verse gember, geschild en geraspt
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 4 el plantaardige olie
- • 2 el bloem
- • 2 el bieslook, fijngehakt
- • 1 el donkere basterdsuiker
BEreidings wijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi intussen de kastanjechampignons met de bloem. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
- Giet de rest van de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor en blijf roeren tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes door tot de saus iets dikker wordt. Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor.
- Verdeel de paddenstoelenmix over de rijst en bestrooi met de rest van de noten en de bieslook.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
4,99 850 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 150 Gram
removeadd product to cart - Bieslook
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,79 250 ML
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!