Hoofdgerecht
Fajitabowls met bonenfestival en jackfruit
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 627 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml jackfruit (blik), uitgelekt
- • 340 g jonge mais (pot), uitgelekt
- • 200 g rijst, gekookt en afgekoeld
- • 150 g bonenfestival
- • 2 rode paprika's, in reepjes
- • 2 avocado's, in dunne plakjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 limoenen, waarvan 1 geperst en 1 in partjes
- • 1 rode biet, in flinterdunne reepjes (julienne)
- • 1 kleine rode ui, gesnipperd
- • 3 el tomatenpuree
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 tl tex mex specerijen
- • 1 tl chilivlokken
- • Handvol koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bereid de gedroogde bonen zoals op de verpakking staat vermeld en spoel ze daarna af met koud water.
- Verwarm 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een bakpan en fruit hierin de knoflook en rode ui ca. 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, tex mex-specerijen en uitgelekte jackfruit toe en bak ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
- Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan en bak de reepjes paprika een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de bonen erover, de jackfruit, mais, paprika, avocado en limoenpartjes.
- Besprenkel de rode bietenreepjes met limoensap en verdeel over de kommen. Bestrooi met chilivlokken en koriander.
Boodschappen lijst
- Jackfruit
3,99 400 Gram
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
4,99 850 Gram
removeadd product to cart - Bonenfestival
3,99 400 Gram
- Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,50 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Tex Mex Spices
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!