Fajitabowls met bonenfestival en jackfruit
Fajitabowls met bonenfestival en jackfruit

Hoofdgerecht

Fajitabowls met bonenfestival en jackfruit

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 627 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml jackfruit (blik), uitgelekt
340 g jonge mais (pot), uitgelekt
200 g rijst, gekookt en afgekoeld
150 g bonenfestival
2 rode paprika's, in reepjes
2 avocado's, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, geperst
2 limoenen, waarvan 1 geperst en 1 in partjes
1 rode biet, in flinterdunne reepjes (julienne)
1 kleine rode ui, gesnipperd
3 el tomatenpuree
3 el zonnebloemolie
2 tl tex mex specerijen
1 tl chilivlokken
Handvol koriander, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bereid de gedroogde bonen zoals op de verpakking staat vermeld en spoel ze daarna af met koud water.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een bakpan en fruit hierin de knoflook en rode ui ca. 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, tex mex-specerijen en uitgelekte jackfruit toe en bak ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
  3. Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan en bak de reepjes paprika een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
  4. Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de bonen erover, de jackfruit, mais, paprika, avocado en limoenpartjes.
  5. Besprenkel de rode bietenreepjes met limoensap en verdeel over de kommen. Bestrooi met chilivlokken en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.