Dessert

Druiven tarte tatins

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g pitloze witte druiven, gehalveerd
50 g boter
50 g rietsuiker
4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 tl rozemarijnnaaldjes, gehakt + extra ter garnering
Ook nodig: 4 eenpersoons taartvormpjes, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de rietsuiker en de rozemarijn toe en laat smelten tot de suiker lichtbruin kleurt. Leg de druiven in de suikerstroop en verwarm 1 minuut.
  3. Verdeel de druiven met stroop over de ingevette taartvormpjes. Dek ze af met het bladerdeeg en vouw de punten goed naar binnen.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 à 20 minuten goudbruin en krokant.
  5. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Stort de taartjes op kleine bordjes (let op: hete karamel!). Garneer eventueel met rozemarijn.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst