Dessert
Druiven tarte tatins
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g pitloze witte druiven, gehalveerd
- • 50 g boter
- • 50 g rietsuiker
- • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- • 2 tl rozemarijnnaaldjes, gehakt + extra ter garnering
- • Ook nodig: 4 eenpersoons taartvormpjes, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de rietsuiker en de rozemarijn toe en laat smelten tot de suiker lichtbruin kleurt. Leg de druiven in de suikerstroop en verwarm 1 minuut.
- Verdeel de druiven met stroop over de ingevette taartvormpjes. Dek ze af met het bladerdeeg en vouw de punten goed naar binnen.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 à 20 minuten goudbruin en krokant.
- Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Stort de taartjes op kleine bordjes (let op: hete karamel!). Garneer eventueel met rozemarijn.
Boodschappen lijst
- Rozemarijn in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,69 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!