Salade
Couscous salade kip
- • Salade
- • 4 personen
- • 554 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 ml kokend water
- • 1 groentebouillonblokje
- • 125 g couscous
- • 1 el olijfolie + extra om in te bakken
- • Sap en rasp van 1 citroen
- • 300 g kipfilet
- • 2 tomaten in stukjes
- • 1 avocado, in stukjes
- • 2 bosuitjes, in ringen
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • Flinke hand munt, fijngehakt.
BEreidings wijze
- Breng de 250 ml water aan de kook. Leg het bouillonblokje in een grote kom en giet het kokend water erover. Roer tot het opgelost is en voeg dan de couscous, 1 eetl olijfolie, 1 eetl van het citroensap en alle rasp toe. Roer goed door en laat even staan.
- Bak intussen de kip in olie mooi bruin op middelhoog vuur. Haal van het vuur. Meng, als het water door de couscous is opgenomen (na ca. 5 minuten), de rest van de ingrediënten en de gegrilde kip erdoor en breng op smaak met een beetje citroensap.
- Bestrooi met fijngesneden munt.
Boodschappen lijst
- Chardonnay
4,69 375 Ml
- Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 400 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Avocado
2,99 2 stuk
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! een klassieke Chardonnay met fijne balans tussen zuur en fruit gemaakt van Chardonnay en Chenin Blanc, gemaakt door de Engelsman James Kinglake die Londen heeft geruild voor het mooi Zuid-Frankrijk.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!