Couscous salade kip
Couscous salade kip

Salade

Couscous salade kip

  • Salade
  • 4 personen
  • 554 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
125 g couscous
1 el olijfolie + extra om in te bakken
Sap en rasp van 1 citroen
300 g kipfilet
2 tomaten in stukjes
1 avocado, in stukjes
2 bosuitjes, in ringen
1 rode ui, in dunne halve ringen
Flinke hand munt, fijngehakt.

BEreidings wijze

  1. Breng de 250 ml water aan de kook. Leg het bouillonblokje in een grote kom en giet het kokend water erover. Roer tot het opgelost is en voeg dan de couscous, 1 eetl olijfolie, 1 eetl van het citroensap en alle rasp toe. Roer goed door en laat even staan.
  2. Bak intussen de kip in olie mooi bruin op middelhoog vuur. Haal van het vuur. Meng, als het water door de couscous is opgenomen (na ca. 5 minuten), de rest van de ingrediënten en de gegrilde kip erdoor en breng op smaak met een beetje citroensap.
  3. Bestrooi met fijngesneden munt.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! een klassieke Chardonnay met fijne balans tussen zuur en fruit gemaakt van Chardonnay en Chenin Blanc, gemaakt door de Engelsman James Kinglake die Londen heeft geruild voor het mooi Zuid-Frankrijk.