Dessert
Chocolademousse met gedroogde kersen en zwarte peper
- • Dessert
- • 4 personen
- • 794 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml slagroom
- • 200 g pure chocolade, au bain-marie gesmolten (in een vuurvast schaaltje hangend boven een pan met een laag kokend water)
- • 2 eiwitten
- • 50 g suiker
- • 50 g gedroogde kersen, gehakte + extra voor garnering
- • Vers gemalen zwarte peper
BEreidings wijze
- Klop de slagroom lobbig met een garde (in keukenmachine of met een handmixer) en zet vervolgens koud weg in de koelkast.
- Maak de kom van de keukenmachine heel goed schoon en helemaal vetvrij (je kunt wat citroensap met een stukje keukenpapier gebruiken) en voeg de eiwitten en de suiker toe, sla stijf met de garde.
- Voeg al draaiend de gesmolten chocolade aan de stijfgeslagen eiwitten toe en meng goed door.
- Haal de kom uit de keukenmachine en spatel er in 2 delen de slagroom door. Voeg de kersen en een klein snufje zwarte peper toe en meng erdoor. Laat de mousse ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met extra kersen en maal er zwarte peper over.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Laat je verrassen door deze goddelijke chocomousse en drink er een biertje bij dat overeind blijft met zijn bittertje en verwarmende nasmaak: Barleywine van Brouwerij Troost. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!