Chocolademousse met gedroogde kersen en zwarte peper
Chocolademousse met gedroogde kersen en zwarte peper

Dessert

Chocolademousse met gedroogde kersen en zwarte peper

  • Dessert
  • 4 personen
  • 794 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml slagroom
200 g pure chocolade, au bain-marie gesmolten (in een vuurvast schaaltje hangend boven een pan met een laag kokend water)
2 eiwitten
50 g suiker
50 g gedroogde kersen, gehakte + extra voor garnering
Vers gemalen zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Klop de slagroom lobbig met een garde (in keukenmachine of met een handmixer) en zet vervolgens koud weg in de koelkast.
  2. Maak de kom van de keukenmachine heel goed schoon en helemaal vetvrij (je kunt wat citroensap met een stukje keukenpapier gebruiken) en voeg de eiwitten en de suiker toe, sla stijf met de garde.
  3. Voeg al draaiend de gesmolten chocolade aan de stijfgeslagen eiwitten toe en meng goed door.
  4. Haal de kom uit de keukenmachine en spatel er in 2 delen de slagroom door. Voeg de kersen en een klein snufje zwarte peper toe en meng erdoor. Laat de mousse ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Serveer met extra kersen en maal er zwarte peper over.

Boodschappen lijst

  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Laat je verrassen door deze goddelijke chocomousse en drink er een biertje bij dat overeind blijft met zijn bittertje en verwarmende nasmaak: Barleywine van Brouwerij Troost. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.