Chili sin carne met zilvervliesrijst
Chili sin carne met zilvervliesrijst

Hoofdgerecht

Chili sin carne met zilvervliesrijst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 484 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g bonenmix met mais (3 blikjes), afgespoeld en uitgelekt
300 g zilvervliesrijst
70 g tomatenpuree
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 pakje mix voor chili con carne
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el plantaardige olie
2 el koriander, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, paprika en zakje 1 van de kruidenmix, ca. 4 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree en zakje 2 toe en bak 1 minuut mee. Giet er 200 ml water al roerend bij. Schep de afgegoten bonenmix met mais erdoor en laat nog 10 minuten op laag vuur goed doorwarmen.
  4. Garneer de chili sin carne met koriander en serveer met de zilvervliesrijst

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025