Champignons in bierbeslag
Champignons in bierbeslag

Bijgerecht

Champignons in bierbeslag

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal / portie

Ingrediënten lijst

CHAMPIGNONS:
250 g grote champignons, schoongeborsteld
150 g bloem
1 flesje ijskoud bier
2 el sesamzaad
Zonnebloemolie of frituurolie, om te frituren
TOMATENSALSA:
400 g tomaten, grof gesneden
1 ui, in stukken
1 teentje knoflook, kleingesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
1 el limoensap
Flinke handvol basilicumblaadjes, fijngesneden
Optioneel: 1 tl kokosbloesemsuiker & zout

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de salsa: pureer - in fasen - de stukjes peper, ui, knoflook en tomaten in de keukenmachine tot een grove salsa. Schep in een kom en roer de fijngesneden basilicum, het limoensap en de kokosbloesemsuiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Zet opzij.
  2. Verhit een flinke laag zonnebloemolie of frituurolie in een wok of diepe pan.
  3. Giet ondertussen het bier in een kom en klop de bloem en het sesamzaad erdoor tot je een stevig maar luchtig beslag hebt.
  4. Haal de champignons door het beslag en zorg dat ze helemaal met een mooie laag zijn bedekt. Bak ze in porties goudbruin en krokant (ca. 4-5 minuten). Keer ze regelmatig tijdens het frituren zodat ze aan alle kanten krokant en bruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met de tomatensalsa.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest