Ontbijt
Pannenkoekjes met vers fruit
- • Ontbijt
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 100-200 ml amandel- of haverdrink
- • 100 g boekweitmeel
- • 1 rijpe banaan, geprakt
- • 1 el bloem
- • 1 el kokosbloesemsuiker
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl appelciderazijn
- • 1 tl kaneel
- • Ter decoratie: vers fruit
BEreidings wijze
- Doe alle droge ingrediënten (bloem, maïzena, kaneel) in een kom en meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de amandelmelk en de vanille toe en roer tot een glad beslag.
- Voeg dan de appelazijn toe aan het bakpoeder en voeg als laatste het bubbelende mengsel van bakpoeder en appelazijn toe aan het beslag. Het beslag mag vrij dik zijn, maar nog wel vloeibaar.
- Verwarm een koekenpan op redelijk hoog vuur. Gebruik eventueel een beetje water en geen olie.
- Giet in het midden het beslag mooi egaal in de pan tot je een pannenkoekje hebt van circa 10 cm. Zodra de bovenkant droog is en er bubbeltjes verschijnen draai je de pannenkoek om.
- Versier met vers fruit en ahornsiroop of honing.
Boodschappen lijst
- Amandeldrink suikervrij
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Appelciderazijn
3,89 500 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 3 stuks
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,19 275 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!