Bladerdeeg pestoboompjes
Bladerdeeg pestoboompjes

Bijgerecht

Bladerdeeg pestoboompjes

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 rol vers bladerdeeg
1 potje groene pesto
1 potje rode pesto
Bloem, om te bestuiven
Ook nodig: lange prikkers

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 40cm x 30cm.
  3. Verdeel over de rechterkant van de lap de groene pesto en over de linkerhelft de rode pesto. Snijd hiervan in totaal 40 repen van boven naar beneden, elk van 1cm breed.
  4. Zigzag al vouwend elke reep tot een driehoekige kerstboomvorm: begin met een langere vouw en zorg dat elke volgende vouw korter is dan de vorige. Probeer minstens 5 vouwen in elke reep te krijgen en eindig met een kleine vouw aan de bovenkant. Steek een prikker door het midden van boven naar beneden, om de vouwen bij elkaar te houden. Het deeg zet tijdens het bakken naar alle richtingen uit zodat je mooie boompjes krijgt.
  5. Leg de driehoeken plat op 2 grote bakplaten bekleed met bakpapier en bak ze 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zijn gerezen en licht goudbruin zijn aan de randen. Bak ze niet te lang, anders wordt de pesto te donker. Laat afkoelen op een rooster.

Boodschappen lijst

  • product
    Bladerdeeg

    3,89 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Groene pesto

    3,59 140 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode pesto

    3,59 140 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. De boompjes kunnen ongebakken ingevroren worden (eerst los invriezen, plat liggend). Bak ze t.z.t. direct vanuit de vriezer, reken op 5 tot 10 minuten extra baktijd.