Bakken
Appelkruimelcake van teffmeel
- • Bakken
- • 8 personen
- • 430 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g teffmeel
- • 150 g pecannoten
- • 150 g rietsuiker
- • 120 g boter, op kamertemperatuur
- • 30 g chiazaad
- • 4 appels, geschild en in stukjes
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl vanille extract
- • 1 tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de stukjes appel in een steelpannetje en druk ze, als ze zacht beginnen te worden, stuk met een vork. Voeg het chiazaad toe. Zet het vuur uit als de appels helemaal zacht zijn. Zet opzij.
- Meng in de keukenmachine de teffmix, boter, suiker, de helft van de noten, bakpoeder, vanille-extract en het zout door elkaar op hoge snelheid totdat het mengsel aan elkaar blijft plakken wanneer je het samenknijpt.
- Druk iets meer dan de helft van het deeg in een lage, ingevette bakvorm en meng het overige deeg met de andere helft van de pecannoten.
- Verdeel de appelmix over de bodem en verkruimel er de rest van het deeg over.
- Bak 30-35 minuten in de oven totdat de bovenkant diep goudbruin is en krokant. Laat goed afkoelen en zet in de koelkast voordat je de taart in stukken snijdt.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart - Pinova appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Teffmeel
5,59 500 Gram
Uit assortiment
- Chiazaad
2,39 250 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!