Maatschap van Andel uien en sjalotten

De gele uien, rode uien en sjalotten van Puur NL groeien in Flevoland op de biologische akkers van Piet van Andel en Sjaak Twisk. Zij zijn bio-boeren van de eerste generatie en telen al meer dan 20 jaar uien en sjalotten. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit chemie en kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geven. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien en sjalotten!

Gele uien

Gele uien

Nederland - 1 kg

We staan voor biodiversiteit

Piet van Andel: ‘’Onze teeltmethode is biologisch en deels biologisch-dynamisch. Biodiversiteit is waar we voor staan. We houden de bodem gezond door alleen biologische dierlijke mest en stro te gebruiken. Dit halen we zoveel mogelijk van biologische boeren uit de buurt. Om de ontwikkeling van bodemziekten tegen te houden (en dus de grond vruchtbaar te houden) werken we daarnaast met een gewasrotatie van 1 op 6 á 1 op 8. We telen dus maar eens in de zes tot acht jaar hetzelfde gewas. Vooraf bereiden we de grond optimaal voor door graan of grasklaver te telen.

Akkergronden

Op de akkerranden van ons bedrijf worden bewust bloemen geplant. Dit ziet er prachtig uit, maar trekt ook nuttige dieren die als natuurlijke bestrijders fungeren. Het bewaren, sorteren én verpakken doen we op ons eigen bedrijf. We hebben een moderne bewaarmethode: in de schuren kunnen we de uien ingekoeld bewaren tot het voorjaar. De energie hiervoor komt van zonnepanelen die op het dak liggen.’’

Sjalotten

Sjalotten

Nederland - 200 Gram

Beschikbaarheid uien & sjalotten: jaarrond