nectarines & perziken van biosanz

In het Spaanse Épila (bij Zaragoza) staat Jose bekend als de "goeroe" in biologisch fruit. Hij weet er alles vanaf én is een echte motivator voor biologisch. Op maar liefst 40 hectare heeft hij verschillende fruitbomen staan, allemaal op biologische grond. Hij teelt naast appels ook smaakvol steenfruit als perziken, nectarines en abrikozen. 

Steenfruit vol smaak

Bij Jose draait alles om het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Daarom groeien zijn nectarines, perziken en abrikozen in een bodem vol levenskracht. En dat proef je! Daardoor is het fruit heerlijk sappig en zit het boordevol voedingsstoffen. Goed voor je gezondheid, maar natuurlijk ook ontzettend lekker! 

Recepten met steenfruit

Dé expert in biologisch fruit

Wanneer het seizoen van de Nederlandse appels voorbij is, kijken we naar de meest duurzame alternatieven. We halen ze dan van zo dichtbij mogelijk: Spanje! Jose teelt voor ons onder andere heerlijke appels, die groeien onder het Spaanse zonnetje. 

Story appels

Een van Joan's pareltjes zijn de Story appels. Deze appels vallen op door hun knalrode schil die lekker knapperig is. Daarnaast is het vruchtvlees lekker fris en heeft het een zoete smaak. Daardoor is het een ideale handappel, maar ook makkelijk te verwerken in baksels en moes.