30 apr. 2021 nieuws

Gratis zonnebloemzaadjes bij Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel!

img

Het gaat slecht met insecten in Nederland. Veel insecten zijn de afgelopen decennia verdwenen. Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Zij zorgen voor een gezonde bodem door bijvoorbeeld het verwerken van organisch materiaal. 80% van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn insecten voor dieren, zoals veel boerenlandvogels, hun voedsel. Ook vogels hebben het vooral in de koudere maanden lastig met het vinden van voldoende voedsel. Als we de insecten en vogels en dus de biodiversiteit willen stimuleren, moeten we meer ruimte maken voor natuur in onze directe leefomgeving en in landbouwgebieden.

De melkveehouders van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vinden biodiversiteit belangrijk, omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. Daarom werken zij samen met o.a. Vogelbescherming Nederland en zetten ze zich gezamenlijk in voor bloemrijke weides waar niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen, maar ook insecten en vogels voldoende voedsel kunnen vinden. 

Vanaf woensdag 5 mei krijg je bij aankoop van een zuivel product van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel één gratis zakje biologisch zonnebloemenzaad. Daarnaast maak je kans op een nestkastje of voederhuisje van Vogelbescherming Nederland. De actie geldt alleen in de winkel en OP=OP! Bij het zaaien van deze zonnebloemen help je mee met het doel om 2 miljoen biologische zonnebloemen in te zaaien. Daarmee help je de insecten, vogels en dus de biodiversiteit!