Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

De allereerste broodzak mét venster die thuis composteerbaar is!

18 oktober 2017 - Informatie , Algemeen , Ekoplaza Results , Duurzaamheid , Milieu , Verpakkingen

Voor Dag & Dauw zijn nieuwe broodzakken ontwikkeld. We zijn trots, want we zijn de eerste Nederlandse supermarktketen die met OK HOME compost vensterzakken gaan werken. Dit is momenteel het meest milieuvriendelijke alternatief op de markt! De broodzakken worden langzaamaan geïntroduceerd. We maken de oude zakken eerst op, zodat deze niet weggegooid hoeven te worden. Medio 2018 zijn alle broodzaken om naar de compost broodzak.

Thuis 100% composteerbaar (OK HOME compost)
Deze broodzak is een samenstelling van natuurlijke materialen die allen thuis composteerbaar zijn. Een speciale papiersoort (PERO-NATUUR, slechts half gebleekt), een bio-coatinglaag (bioparaffine), bio afbreekbare vensters (Natureflex), zetmeellijm en waterinkt. Op een composthoop breekt deze binnen 6 maanden volledig af. Nadat de zak is omgezet in compost van goeie kwaliteit (zonder zware metalen of schadelijke stoffen) kan het perfect als plantvoeding dienen. De vensters zijn gemaakt van NatureFlex™. Dit is op basis van cellulose. Cellulose is een van de meest overvloedige organische materialen uit de natuur. De cellulose in deze vensters is gemaakt van hernieuwbare houtpulp die duurzaam wordt geoogst uit FSC-beheerde bossen. De broodzak is gemaakt van papier uit verantwoord beheerde bossen (PEFC). Bij papier met het PEFC label ben je ervan verzekerd dat er voor iedere omgehakte boom een nieuwe geplant wordt. Dit houdt onze bossen overeind en draagt bij aan een evenwichtig klimaat.

Tip: gebruik deze broodzak als afvalzakje voor GFT afval. Deze kunnen samen op de composthoop!

Heb je geen composthoop of afvalscheiding?
Dan mag de zak inclusief venster bij het oud papier, hij is 100% recyclebaar. De zak mag ook bij het GFT afval, maar sommige gemeenten hebben liever niet dat het bio afbreekbare venster (materiaal: Natureflex) bij het GFT afval terecht komt. Hierover kun je dus het best even je gemeente raadplegen.

Houdt het brood heerlijk vers
In de zak blijft het brood vers en knapperig. Hoe? De voeding gecertificeerde bio-coatinglaag (Bioparaffine) zorgt hiervoor. Het beschermt het brood tegen uitdroging terwijl het toch kan blijven ademen. Dat is nodig om het brood heerlijk krokant te houden. Ter vergelijk: een gewone plastic zak en een papierenzak met PE coating zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in de verpakking. Hierdoor blijft het brood niet knapperig en treedt sneller schimmelvorming op.

In tegenstelling tot een gewone broodzak met een paraffinecoating op basis van aardolie verstoort de bio-coatinglaag (van natuurlijke oliën) het recyclingproces niet. Hij is dus naast composteerbaar ook 100% recyclebaar. Daarnaast is de broodzak diepvriesbestendig.

Over Ekoplaza -

Onderscheidend biologisch

 Lees meer artikelen van Ekoplaza -

Ook interessant