Vegan smoothie pannenkoeken met blauwe bessen
Vegan smoothie pannenkoeken met blauwe bessen

Ontbijt

Vegan smoothie pannenkoeken met blauwe bessen

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g blauwe bessen
200 ml amandeldrink
120 g boekweitmeel
100 g havermeel
2 grote rijpe bananen (± 200 g zonder schil)
1 el vanille extract
1 el extra vierge kokosolie + extra om in te bakken
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
½ tl zeezout
Toppings: bijv. vers fruit, noten, ahornsiroop of yoghurt

BEreidings wijze

  1. Doe de amandeldrink, bananen, 150 g van de blauwe bessen, de kokosolie en het vanille extract in een blender en laat deze draaien tot je een egaal mengsel hebt.
  2. Voeg het boekweit- en havermeel, de kaneel, het bakpoeder en het zeezout toe en laat de blender nogmaals draaien totdat je een egaal beslag zonder klontjes hebt. Wellicht moet je in de tussentijd de blender stopzetten en het beslag naar beneden schrapen.
  3. Schenk het beslag in een kom, voeg de overige 150 g van de blauwe bessen toe en roer ze er met de hand doorheen.
  4. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak er pannenkoeken van totdat je beslag op is.
  5. Serveer de pannenkoeken met kokosyoghurt, wat gehakte noten, eventueel wat ahornsiroop en vers fruit naar keuze.

Boodschappen lijst

Tips

Voor glutenvrije pannenkoeken maak je zelf havermeel van glutenvrije havervlokken door ze te malen tot meel in een keukenmachine. Doe 1 a 2 handje(s) spinazie door het beslag voor ‘green smoothie’ pannenkoeken.