Tortilla bakjes
Tortilla bakjes

Hoofdgerecht

Tortilla bakjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 829 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kidneybonen
400 g cherrytomaten (blik)
4 wraps
2 romatomaten
2 uien
2 preien
½ ijsbergsla
Handje geraspte kaas
2 el bakolie
Snufje knoflookpoeder
Scheutje extra vierge olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Was de preien en snijd in ringen. Spoel de preiringen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de uien en preien aan.
  2. Giet de kidneybonen af en spoel af onder de kraan. Voeg de kidneybonen en cherrytomaten toe aan de pan. Verwarm nog even voor 5 minuten. Breng eventueel op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Snijd ondertussen de ijsbergsla en was onder de kraan. Was en snijd de romatomaten ook in blokjes. Doe in een bak en breng eventueel op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
  4. Pak ovenbestendige kommen. Vet een tortilla wrap aan één kant in met een beetje olie en duw de wrap met de ingevette kant naar beneden in de kom. Zet de kommen voor 6 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de wraps goudbruin kleuren. Haal daarna de kommen uit de oven.
  5. Haal het tortillabakje uit de kom en vul ze met de kidneybonen-mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Serveer met de tomaten en ijsbergsla.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit Ekomenu Ook lekker met komijn en paprikapoeder of met tortilla chips ernaast.