Thaise salade met venkel en sperzieboontjes
Thaise salade met venkel en sperzieboontjes

Salade

Thaise salade met venkel en sperzieboontjes

  • Salade
  • 4 personen
  • 347 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SALADE:
200 g sperziebonen, schoongemaakt en beetgaar gekookt
2 venkelknollen, steelaanzet verwijderd en in reepjes
1 zoete bataat, geschild, in repen en beetgaar gekookt
6 el plantaardige olie, om te frituren
DRESSING:
4 el sojasaus
1 el geraspte gember
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, gesneden
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  2. Verwarm de olie om te frituren.
  3. Frituur de helft van de venkelreepjes goudbruin in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng de helft van de dressing met de reepjes bataat, de rest van de venkel en de sperzieboontjes.
  5. Verdeel de groenten over vier bordjes of schaaltjes, garneer met de gefrituurde venkel en giet de overgebleven dressing eromheen.

Boodschappen lijst

  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sojasaus

    5,19 150 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Zoete aardappelen

    3,59 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Venkel

    2,69 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sperziebonen

    3,59 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: Cava Savia Viva is een wijn met een intense bubbel en krachtige smaak. Dit correspondeert goed met de intense smaken in het gerecht. Daarnaast verfrissen de bubbels het filmende mondgevoel fantastisch.