Spliterwtenpasta met tomaten-paddenstoelensaus
Spliterwtenpasta met tomaten-paddenstoelensaus

Hoofdgerecht

Spliterwtenpasta met tomaten-paddenstoelensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g kastanjechampignons, in kwarten
500 g passata
400 g spliterwtenpasta
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 glas rode wijn
6 el olijfolie
1 bosje peterselie, gehakt
2 takjes tijm
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de paddenstoelen in de olijfolie, voeg tijm, knoflook en ui toe. Voeg een glas rode wijn toe en kook even in.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de peterselie en de saus toe aan de paddenstoelen.
  4. Kook de saus even kort tot deze wat ingedikt is, haal de takjes tijm eruit.
  5. Giet de pasta af en breng de saus op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

Boodschappen lijst