Spinaziepizza met geitenkaas, tomaatjes en smoked paprika
Spinaziepizza met geitenkaas, tomaatjes en smoked paprika

Bakken

Spinaziepizza met geitenkaas, tomaatjes en smoked paprika

  • Bakken
  • 2 personen
  • 685 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g wild wonders tomaatjes, gehalveerd
125 g verse geitenkaas, grof verbrokkeld
100 g babyspinazie
70 gr tomatenpuree
2 kant-en-klare pizzabodems
1 sjalot, gesnipperd
1 el olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder
Snufje fleur de sel

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut. Doe de helft van de tomaten erbij en gaar ze totdat het grootste deel van het vocht eruit is en een saus is ontstaan. Schep dan de spinazie erdoor en haal meteen van het vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bestrijk de pizzabodems met de saus en beleg ze met de overgebleven tomaatjes en de geitenkaas. Bestrooi met gerookte paprikapoeder.
  4. Bak de pizza’s in ca. 10 minuten krokant en gaar en maak af met een snufje fleur de sel.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.