Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon
Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon

Salade

Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 g zoete aardappel
200 g vegan bacon
150 g cherrytomaatjes
50 g slamelange
1 rode ui
3 el olijfolie
3 el extra vierge olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie.
  2. Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de rode ui in reepjes en halveer de cherrytomaatjes.
  3. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg de slamelange op 2 borden.
  4. Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van ProLaTerre