Rodekool met sinaasappel en abrikoos
Rodekool met sinaasappel en abrikoos

Lunch

Rodekool met sinaasappel en abrikoos

  • Lunch
  • 4 personen
  • 106 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 (bloed)sinaasappels
2 el olijfolie
½ rodekool, witte kern eruit en in dunne reepjes gesneden
2 el gewelde abrikozen, in stukjes
peper en zout

BEreidings wijze

  1. Rasp de schil van één van de sinaasappels en pers de vrucht uit. Schil de andere sinaasappel en haal de partjes tussen de vliezen uit.
  2. Verhit de olie in een wok of bakpan. Bak de kool ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg de sinaasappelrasp, het sap en de abrikozen toe. Roerbak nog 4 minuten op hoog vuur.
  3. Schep, van het vuur af, de partjes sinaasappel voorzichtig door de kool en breng op smaak met peper en zout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter