Rode bietenrisotto met chilipoeder en vegan feta
Rode bietenrisotto met chilipoeder en vegan feta

Hoofdgerecht

Rode bietenrisotto met chilipoeder en vegan feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 567 kcal / portie

Ingrediënten lijst

rode ui 1, fijngesnipperd
chilipeper ½, fijngehakt
olijfolie 2 el
risottorijst 300 g
gekookte rode bieten 500 g (vacuüm verpakt), in blokjes
soja cuisine (kookroom) 200 ml
water 1 l, heet
groentebouillontablet 2, verkruimeld
zout en zwarte peper gemalen
vegan Griekse kaas (vegan feta) 200 g, verbrokkeld
veldsla zak van 75 g

BEreidings wijze

  1. Fruit in een pan op laag vuur de rode ui en chilipeper ca. 3 minuten in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 500 ml heet water en de bouillonblokjes en laat rustig doorkoken. Als het vocht bijna is opgenomen door de risottorijst voeg dan de andere helft van het water toe, samen met de rode biet, en laat rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar.
  2. Roer de sojaroom door de risotto. Bestrooi met zout en peper.
  3. Serveer de risotto met vegan feta en veldsla.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente