Hoofdgerecht
Ribeye steak met rode kool en vijgen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 413 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • Boter (of kokosolie) om in te bakken
- • 1 kleine rode koolstronk eruit en in fijne reepjes
- • Handvol gedroogde vijgen, kleingehakt
- • Een flinke scheut appelcider of appelsap
- • Peper en zout
- • 2 runder entrecôte (totaal ca. 600 g)
BEreidings wijze
- Smelt voor de rode kool een klein klontje boter - of kokosolie in een pan met dikke bodem. Voeg de rode kool toe en schep om. Doe de vijgen erbij en een scheut appelsap (of cider) en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat met deksel schuin op de pan op laag vuur zachtjes gaan stoven (ca. 20 minuten voor beetgaar tot 40-45 minuten voor zachtere kool)
- Bak de entrecôte in hete boter rosé of tot de gewenste gaarheid.
- Laat de entrecôte rusten onder folie. Snijd voor het serveren in brede repen. Verdeel over 4 borden en serveer met de rode kool.
Boodschappen lijst
- Vijgen
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Runderentrecôte
13,99 250 Gram
removeadd product to cart - Appelsap natuurtroebel
3,39 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Bij een entrecôte drink je een rode wijn en door de combinatie met rode kool en vijgen wordt het een rode wijn met veel rijp fruit om niet bitter over te komen. Zoals deze Cabirol, gemaakt ten zuiden van Barcelona/ een krachtige volle wijn met een elegante toets.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!