Ribeye steak met rode kool en vijgen
Ribeye steak met rode kool en vijgen

Hoofdgerecht

Ribeye steak met rode kool en vijgen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 413 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Boter (of kokosolie) om in te bakken
1 kleine rode koolstronk eruit en in fijne reepjes
Handvol gedroogde vijgen, kleingehakt
Een flinke scheut appelcider of appelsap
Peper en zout
2 runder entrecôte (totaal ca. 600 g)

BEreidings wijze

  1. Smelt voor de rode kool een klein klontje boter - of kokosolie in een pan met dikke bodem. Voeg de rode kool toe en schep om. Doe de vijgen erbij en een scheut appelsap (of cider) en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat met deksel schuin op de pan op laag vuur zachtjes gaan stoven (ca. 20 minuten voor beetgaar tot 40-45 minuten voor zachtere kool)
  2. Bak de entrecôte in hete boter rosé of tot de gewenste gaarheid.
  3. Laat de entrecôte rusten onder folie. Snijd voor het serveren in brede repen. Verdeel over 4 borden en serveer met de rode kool.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Bij een entrecôte drink je een rode wijn en door de combinatie met rode kool en vijgen wordt het een rode wijn met veel rijp fruit om niet bitter over te komen. Zoals deze Cabirol, gemaakt ten zuiden van Barcelona/ een krachtige volle wijn met een elegante toets.