Quiche met pompoen en geitenkaas
Quiche met pompoen en geitenkaas

Hoofdgerecht

Quiche met pompoen en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 579 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g pompoenblokjes
200 g geiten crème fraîche
100 g geitenkaas
4 eieren
1 rol quichedeeg
2 el honing
1 el olijfolie
6 takjes tijm
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de pompoenblokjes met de olijfolie en 1 eetlepel honing en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
  3. Bekleed een lage, ingevette vorm met het quichedeeg en verdeel de gebakken pompoen en de blaadjes tijm erover. Verkruimel de geitenkaas over de quiche.
  4. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de quichevorm en druppel een eetlepel honing over de bovenkant.
  5. Bak de quiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.