Peterselie-knoflooksoep
Peterselie-knoflooksoep

Soep

Peterselie-knoflooksoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groente- of kippenbouillon
200 ml sojaroom
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 aardappelen, geschild en in stukjes
1 bosje peterselie, fijngesneden
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de knoflook in de olijfolie, zorg ervoor dat de knoflook niet kleurt.
  2. Giet de bouillon erbij, voeg de stukjes aardappel toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
  3. Roer de sojaroom en de peterselie erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en maak alles fijn met de staafmixer. Warm nog even goed door.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente. Kook knoflook niet te lang mee, dan behoud je de gezonde eigenschappen.