Pasta met spinazie-fetasaus
Pasta met spinazie-fetasaus

Hoofdgerecht

Pasta met spinazie-fetasaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g spinazie, gewassen en grof gesneden
400 g penne
400 g tomatenblokjes (blik)
200 g feta, grof verkruimeld
1 gegrilde paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, kleingesneden
1 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen de olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes en de paprika toe en warm alles goed door.
  3. Schep de spinazie door de saus en verwarm al roerend tot de spinazie slinkt.
  4. Haal de saus van het vuur en schep eventueel in een voorverwarmde schaal. Leg de feta erbovenop en serveer meteen met de afgegoten pasta.
  5. Voor de geroosterde paprika:
  6. Verwarm de grill voor op 220℃.
  7. Plaats de paprika’s op een rooster met de bolle kant naar boven en leg ze redelijk dicht onder de grill. Wacht tot er zwarte blaren op het velletje van de paprika ontstaan.
  8. Haal de paprika’s er dan uit en pak ze in aluminiumfolie, zodat ze een half uurtje later makkelijk te ontvellen zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer