Hoofdgerecht

Parelcouscous met pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 447 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g pompoenblokjes
300 ml Griekse yoghurt
200 g parelcouscous
150 g amandelen, grof gehakt
1 teen knoflook
½ granaatappel, de pitjes
4 takjes muntblaadjes
3 el olijfolie
2 el zwarte komijnzaadolie
Snufje kaneel

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de olijfolie door de pompoenblokjes en spreid uit over een ovenschaal.
  3. Breng op smaak met peper en zout en rooster ca. 20 minuten in de oven.
  4. Kook intussen de parelcouscous in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet af en doe in een grote mengkom samen met de zwarte komijnzaadolie, gemalen kaneel en de geroosterde pompoen.
  6. Hussel de amandelen en granaatappelpitjes door de couscous.
  7. Rasp de knoflook boven de Griekse yoghurt en voeg de gehakte munt toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met of op de couscous.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker als shared dining recept. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.