Hoofdgerecht
Parelcouscous met pompoen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 447 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g pompoenblokjes
- • 300 ml Griekse yoghurt
- • 200 g parelcouscous
- • 150 g amandelen, grof gehakt
- • 1 teen knoflook
- • ½ granaatappel, de pitjes
- • 4 takjes muntblaadjes
- • 3 el olijfolie
- • 2 el zwarte komijnzaadolie
- • Snufje kaneel
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Meng de olijfolie door de pompoenblokjes en spreid uit over een ovenschaal.
- Breng op smaak met peper en zout en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Kook intussen de parelcouscous in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en doe in een grote mengkom samen met de zwarte komijnzaadolie, gemalen kaneel en de geroosterde pompoen.
- Hussel de amandelen en granaatappelpitjes door de couscous.
- Rasp de knoflook boven de Griekse yoghurt en voeg de gehakte munt toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Serveer met of op de couscous.
Boodschappen lijst
- Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zwart komijnzaadolie
9,99 100 Ml
removeadd product to cart - Parelcouscous Fregola Sarda
3,99 400 Gram
- Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Lekker als shared dining recept. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!