Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins
Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins

Dessert

Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins

  • Dessert
  • 4 personen
  • 685 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml slagroom
100 ml volle melk
50 g suiker
3½ blaadje gelatine
1 tl vanille extract
Mespuntje zout
MANGO-COULIS:
250 g mangoblokjes (diepvries), ontdooid
50 g suiker
1 zak Belgian Thins quinoa-goji-amandel
½ limoen, het sap

BEreidings wijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng voor de panna cotta de slagroom met de melk, 50 g suiker, het vanille-extract en heel klein beetje zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze volledig opgelost is. Laat het mengsel afkoelen tot bijna op kamertemperatuur en roer dan nog eens goed door. Verdeel over glaasjes en laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Bereid voor de coulis een siroop door 50 ml water met de suiker aan de kook te brengen. Pureer de mango met de siroop en het limoensap in een blender. Giet door een zeef en bewaar koud.
  5. Bedek de panna cotta’s met een laagje mangocoulis. Garneer met de Belgian Thins.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd:15 minuten + 4 uur wachttijd Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.